Bélyeg információk

47. alkalommal rendezett bélyegművészeti verseny - Olaszországi díjátadó

Asiago-ban ünnepi esemény keretében vehették át a díjakat a 47. alkalommal rendezett bélyegművészeti verseny nyertesei.

A Magyar Posta Zrt. képviseletében ifj. Szunyoghy András tervező grafikusművész és Hervé-Lóránth Ervin, a Római Magyar Akadémia kulturális attaséja vett részt a díjátadón.

2017. július 2-án került sor a 47. Asiago International Award, (Asiago Nemzetközi Díj) filatéliai művészeti verseny díjátadó ünnepségére, ahol a Magyar Posta által, 2016-ban kibocsátott Széchenyi István emlékbélyeg a Vicenzai Olimpiai Akadémia különdíját nyerte el.

A protokolláris megnyitó az asiagoi polgármesteri hivatalban történt, ahol Dott. Roberto Rigoni Stern polgármesteren és a városi vezetőkön kívül Gaetano Thiene, az Asiago Díj elnöke és a Reggenza dei Sette Comuni elnökhelyettese, Alessio Barolo, továbbá a zsűri tagjai – Franco Filanci, Gianantonio Stella, Maurizio Stella és Luciano Varaschini – is megjelentek.

A polgármester megnyitó beszéde után, a zsűri jeles képviselői mondták el a hagyományteremtésen kívül a jövőbeli terveiket és elismerően szóltak a versenyben résztvevőkről, illetve a nyertesekről.

Hazai díjazottunkat nemcsak a látvány megfogalmazásáért, hanem annak üzenetéért is kiemelték:
„A bélyeg lebilincselő és egyben szimbolikus jelentőséggel bír. Széchenyi István arcát illusztrálja, egy Duna menti szigeten Budapest magasságában. A Duna átszeli és összeköti Európát, Európa egyfajta ütőereként. Széchenyi István gondolata volt Buda és Pest összekötése egy dunai híd révén, amely egyben szimbóluma is volt az emberek közötti összefogásnak.”
Széchenyi István személyéhez számtalan fejlesztés, innováció és újdonság kapcsolható, pl.: megalapította a Magyar Tudományos Akadémiát, előmozdította a dunai és tiszai gőzhajózást, a Lánchíd megépítését, támogatta a vasúthálózat megépítését és az egyesült Budapest ötletét, meghonosította hazánkban a lóversenyzést.

A díjat – amely később a Bélyegmúzeum gyűjteményét fogja gyarapítani – ifj. Szunyoghy András tervező grafikusművész és Hervé-Lóránth Ervin, a Római Magyar Akadémia kulturális attaséja vették át.

A képen a díjazottak képviselői: Dott. Michele Carradori, Finnország veronai konzulja, Dott. Ivor Coward, Nagy Britannia velencei konzulja, ifj. Szunyoghy András, a nyertes bélyegtervező grafikusművész, Hervé-Lóránth Ervin, a Magyar Nagykövetség – Római Magyar Akadémia kulturális attaséja

Forrás: Posta

Hatodik helyezés a WIpa grand prix-n!

A 2016-os bélyegek körében tartott WIPA Grand Prix-n hatodik helyezést ért el a Magyar Posta által kibocsátott Szent Márton emlékbélyeg.

Szent Márton születésének 1700. évfordulójára jelent meg 2016-ban az az alkalmi bélyeg, amelyen a Pannonhalmi Evangelistarium Szent Márton-ábrázolása, valamint a középkori kódexből vett szövegrészlet látható. A bélyegképet aranyfólia tette különlegessé. A 115 Ft névértékű bélyeg Baticz Barnabás grafikusművész terve alapján az ANY Biztonsági Nyomda Nyrt-ben készült.

A nagydíjat ezúttal Portugália kapta, továbbá Spanyolország és Svájc végzett a dobogón.

Ugyanezen a versenyen legutóbb a 200 éve írta meg Katona József a Bánk bánt c. bélyeggel harmadik helyezést értünk el.

A verseny eredménye

Forrás: Posta

Magyar bélyeg a Top 10-ben!

Újabb nemzetközi elismerést kapott egy magyar postabélyeg.

A 2016-os év 10 legkülönlegesebb bélyege” kategóriában a StampNews internetes oldalon holtversenyben hatodik helyezést ért el a Magyar Posta Karácsony 2016 című speciális bélyege. A nyertesek között számos, különleges nyomdai eljárással gyártott, illetve izgalmas tartalmú bélyeg szerepel. A részletes eredményről további információk a StampNews oldalán.

A 2016-os karácsonyi bélyegnek azonban nem ez az első díja! A Best Print Hungary elnevezésű nyomdász szakmai megmérettetésen – a biztonsági nyomtatvány gyártása során alkalmazott új műszaki megoldásoknak köszönhetően – a Papír- és Nyomdaipari Műszaki Egyesület innovációs különdíját nyerte el. A bélyeget Nádi Boglárka grafikusművész tervei alapján a Pátria Nyomda Zrt. gyártotta. A Magyar Posta első flexo nyomdai eljárással készült bélyegéről további információk a philatelia.hu oldalon.

Forrás: Posta

Magyar bélyegsiker Kínában

A Kínai horoszkóp: 2015 a Kecske éve c. bélyegkisív dobogós lett a kínai bélyeg szépségversenyen.

A 2015. évi külföldi bélyegek körében meghirdetett kínai bélyeg szépségversenyen a Magyar Posta Kínai horoszkóp: 2015 a Kecske éve c. bélyegkisíve, kategóriájában a megtisztelő harmadik helyet érte el. Első helyen Liechtenstein, második helyen Horvátország bélyege végzett.

34_kina

Az ünnepélyes díjátadóra 2016. november 10-én került sor. A magyar bélyegért járó oklevelet és emléktányért dr. Buslig Szonja Andrea asszony, a Pekingi Magyar Kulturális Intézet igazgatója vette át.

34_kina2

A Magyar Posta 2014 óta évről évre bélyegkisíven örökíti az aktuális kínai horoszkóp évét. A 2015. február 19-én kibocsátott Kecske éve c. négy bélyegképes kisív kétféle eltérő állású bélyeget tartalmaz, melyeken eltérő színvilágú, de azonos kecske motívumok láthatók. Benedek Imre grafikusművész tervei alapján, 65.000 példányban az ANY Biztonsági Nyomda gyártotta.

Forrás: Posta

 

Megjelent a máriapócsi kegykép könnyezésének 300. évfordulója emléklap

A Magyar Posta a máriapócsi kegykép könnyezésének 300. évfordulója alkalmából emléklapot bocsát ki. Az ofszet eljárással készült emléklap Laczkó Anita grafikusművész tervei szerint készült. A kiadvány november 8-tól vásárolható meg.

A máriapócsi kegykép könnyezésének 300. évfordulója emléklap

A Magyar Posta a máriapócsi kegykép könnyezésének 300. évfordulója alkalmából emléklapot bocsát ki. Az ofszet eljárással készült emléklap Laczkó Anita grafikusművész tervei szerint készült. A kiadvány november 8-tól vásárolható meg a készlet függvényében a Filapostán, de megrendelhető a Magyar Posta internetes áruházából is.

Kelet-Magyarország neves búcsújáróhelye Máriapócs. A település nevezetessége a pócsi kegykép, amelyet 1676-ban Csigei László bíró készíttetett fogadalomból és hálából, a török rabságából történt szabadulásának emlékére. 1696. november 4-én, miközben a kis fatemplomban Papp Dániel lelkész a Szent Liturgiát végezte, egy földműves arra lett figyelmes, hogy az Istenszülő-ikon mindkét szeméből bőségesen folynak a könnyek. Még ebben az évben császári parancsra Bécsbe szállították az ikont. A másolat – a jelenlegi máriapócsi kegykép – 1707 körül került Pócsra, hogy az eredeti ikon hiányát pótolja. Az első kegykép többé nem könnyezett, viszont másolata augusztus 1-jei, 2-i és 5-i több órán át tartó könnyezését sok százan látták. A szemtanúk vallomásának jegyzőkönyve kétséget kizáróan bizonyítja a könnyezés valódiságát. Ez a csoda 1905 telén megismétlődött.
2015-ben ünnepeljük a máriapócsi kegykép könnyezésének 300. évfordulóját, és ugyanebben az évben, március 20-án Ferenc pápa megalapította a Magyarországon élő görögkatolikusok számára a Görögkatolikus Metropóliát.
Az emléklapon az emléknaphoz kapcsolódó grafikai és képi elemek, valamint magyar és angol nyelvű tájékoztató szövegek olvashatók. Az emléklap harmadik oldalára a 2012-ben kibocsátott, 100 éves a Hajdúdorogi Egyházmegye c. alkalmi bélyeg került beragasztásra, melyet az évfordulóra készített alkalmi bélyegző lenyomat tesz különlegessé.

Megjelenés: 2015. november 8.
Eladási ár: 755 Ft
Példányszám: 1700 db
Nyomdai eljárás: ofszet
Tervezőművész: Lackó Anita

Ezüstöt ér a magyar bélyeg!

EUROPA 2015: Régi játékok

Ötvennél is több bélyeg közül a második helyet érte el a Magyar Posta újdonsága a PostEurop tagországok körében meghirdetett EUROPA bélyegszépségverseny internetes közönségszavazásán.
Tovább >>

 

Harmadik hely a WIPA Nagydíjon

A Magyar Posta „100 éve süllyedt el a Titanic” c. bélyegblokkja harmadik helyezést ért el a WIPA bélyegszépségversenyen.
Tovább >>

 

Bélyeg kiállítás

Károlyi Kastély, Fehérvárcsurgó

Szép Magyar Bélyeg

Válogatás Kaszás Gábor magángyűjteményéből Időszaki filatéliai kiállítás
Megnyitó 2013. április 21-én, vasárnap, 15 órakor

A kiállítás megtekinthető április 21-től május 10-ig, mindennap 10-tól 18 óráig

Információ:
Károlyi József Alapítvány, Károlyi Kastély, Fehérvárcsurgó, Petőfi u. 2.
Tel. 06 21 311 04 26, e-mail: kastely@karolyi.org.hu, web: www.karolyi.org.hu

 

 

 

Szoboravatás és Puskás emlékív

Puskás bemutató

Az aranycsapat legendás kapitányának emléket állító szoborcsoportot március 28-án avatják fel Óbudán. Az igazi filatéliai kuriózumnak számító aranyfóliás felülnyomás a szoborcsoport sziluettjét, az avatás dátumát és helyét ábrázolja.
Tovább >>

Magyar Termék Nagydíjat nyertek a különleges Kalocsa bélyegek!

 85. BÉLYEGNAP – KALOCSA - EXTRA KIADÁS előlap   85. BÉLYEGNAP – KALOCSA - EXTRA KIADÁS

Immár negyedik alkalommal kapott Magyar Termék Nagydíjat postabélyeg. Ez alkalommal a 85. Bélyegnap tiszteletére 2012. július 6-án kibocsátott filatéliai különlegesség, a Kalocsa bélyegek nyerték el a minőségi termékeknek járó kitüntető címet. A Magyar Posta részéről a díjat Péterffy Gábor filatéliai igazgató vette át 2012. szeptember 4-én a Parlament Felsőházi Termében.
Tovább  >>

 

Első helyezett a magyar bélyeg az EUROPA bélyeg közönségszavazáson

EUROPA 2012 bélyegkisív

 

 

A Magyar Posta EUROPA bélyege idén első helyezést ért a PostEurop internetes közönségszavazásán! A második helyezett Törökország, harmadik pedig Horvátország bélyege lett. A szakértőkből álló zsűri döntése értelmében a szakmai díjat Oroszország kapta.
Tovább  >>

 

Magyar-svéd közös bélyegkibocsátás

 

 

 

 

 

2012 májusában a Magyar Posta és a Svéd Posta közös bélyegkibocsátást tervez Raoul Wallenberg születésének centenáriuma tiszteletére.
A közös bélyegkibocsátással egy időben „Embermentők” címmel időszaki kiállítás is nyílik a budapesti Bélyegmúzeumban.
A kiállítás rendezői humanizmus és emberszeretet témakörben megjelent magyar és nemzetközi bélyegkiadásokból válogatnak. A kiállítás anyaga a 2012 júniusában megrendezésre kerülő CODE - Demokrácia és emberi jogok konferencia budapesti helyszínén is megtekinthető lesz

 

MAGYARORSZÁG ÚJ ALAPTÖRVÉNYE - BLOKK - Kristállyal díszített változat

MAGYARORSZÁG ÚJ ALAPTÖRVÉNYE

A Magyarország Új Alaptörvénye blokk kristállyal díszített változat, megjelenése két - három hetet csúszik, mert a kristályokat egyenként kézzel rakják be a koronába. Magyarország Új Alaptörvénye blokk kristállyal díszített változatból több ezer darabot ajándékozási célokra a minisztereknek és a külföldi delegációknak adnak ajándékozási célokra.
Tovább >>

 

AZ EURÓPAI UNIÓ TANÁCSÁNAK MAGYAR ELNÖKSÉGE, BÉLYEG ÉS ÉRME

AZ EURÓPAI UNIÓ TANÁCSÁNAK MAGYAR ELNÖKSÉGE    MAGYARORSZÁG EU ELNÖKSÉGE - EZÜSTÉRME    2011 EXTRA FORGALMI SOR I.

 

Az Európai Unió Tanácsának Magyar Elnöksége alkalmából megjelent bélyeg és érme.
Nagyon sokan gyűjtik a bélyeget, a bélyegívet és sokan gyűjtik az érmét, az érme forgalmi sorokat is, de minden gyűjtő tudja, hogy érdemes az alkalomhoz illően, a bélyegből, a bélyegívből, az érméből, az érme forgalmi sorból beszerezni minimum, egy-egy példányt.
Tovább >>

Alkalmi és elsőnapi bélyegzések

 

Alkalmi és elsőnapi bélyegzések helyéről és időpontjáról olvashatsz információkat.
Tovább >>
 

Gömböc bélyeg megjelenése 2010.04.30.

 

 

 

Sanghai Expo mutatják be a Gömböc magyar találmányt.
Tovább >>

 

MAGYAR LETT EURÓPA LEGSZEBB BÉLYEGE!

 

 

 

 

Ismét magyar bélyeg nyerte az európai bélyegek szépségversenyét! Nagy Péter tervezőművész Csillagászat kisíve tetszett legjobban az embereknek. Még nem volt arra példa, hogy egy ország egymás után kétszer nyerte volna el ezt a megtisztelő címet.

 

Tovább >>

A MAGYAR-OSZTRÁK HATÁRNYITÁS 20. ÉVFORDULÓJA - HÁROM KISÍV

2009 A MAGYAR-OSZTRÁK HATÁRNYITÁS 20. ÉVFORDULÓJA

Magyarország, Ausztria és Németország közös bélyeg kibocsátásával köszönti az 1989. évi magyar-osztrák határnyitás 20. évfordulóját.
A három ív megvásárolható!
Tovább >>

A SZENT  KORONA ZOMÁNCKÉPEI ÖSSZERAKVA I-II-III-IV.

 

Állítsd össze a Szent Korona Zománcképeit!
Helyezd egymás mellé a négy bélyegblokkot és megkapod a Szent Korona képét!

Tovább >>

A MAGYAR OSZTRÁK HATÁRNYITÁS 20. ÉVFORDULÓJA - EMLÉKLAP

Tovább >>

 

 

 

 

 

Bélyeg Webáruház
Stamps order >>

loading...