2004 FOLKLORIADA - BÉLYEG KISÍV

2004 FOLKLORIADA - BÉLYEG KISÍV

1. MAGYAR - 2004 FOLKLORIADA - BÉLYEG KISÍV - Bélyeg rendelési kód: S2004/001
2. ENGLISH - 2004 FOLKLORIADA - STAMP SHEET - Order code of the stamp: S2004/001

1. MAGYAR - 2004 FOLKLORIADA - BÉLYEG KISÍV

A Magyar Posta Rt. 2004. augusztus 12-én bocsátja forgalomba a III. FOLKLORIADA világfesztivált köszöntő szelvényes forgalmi bélyegívét, mely egyúttal az első magyar megszemélyesített bélyeget* is népszerűsíti.

A Népművészet olimpiájaként is nevezett FOLKLORIADA négyévente kerül megrendezésre. Az első 1996-ban Hollandiában, a második 2000-ben Japánban volt, Magyarország után 2008-ban Kanadában várják az érdeklődőket. A hazai rendezvényekre augusztus 12-22. között kerül sor. Az eseményekre közel száz országból, több ezer táncos érkezik. Az egész országot érintő rendezvénysorozat ünnepélyes megnyitójára Pécsett kerül sor.

A rendezvényt – az UNESCO szakmai szervezeteként a CIOFF (1970) (Conseil International des Organisations de Festivals de Folklore et d'Arts Traditionnels) koordinálja. A szervezet célja, hogy az UNESCO határozatainak szellemében segítse a hagyományos kultúrák értékeinek megőrzését és terjesztését, különösen nagy hangsúlyt fektetve a szellemi örökség és a folklór (néptánc, népzene, népi mesterségek, szokások, viseletek, rítusok, játékok, stb.) területeire.

Az ún. személyes bélyeget népszerűsítő bélyegíven belül, meghatározott sorrendben váltakozva 4 x 10 különféle bélyeg található. A bélyegképeken néptáncosok suhanó alakja látható. A bélyegekhez tartozó szelvényen – meghatározott sorrendben – a BÉLYEG(e)M terméklogó részlete, illetve a személyes bélyeg értékesítését támogató feliratok olvashatók. A bélyegív ívszélén további feliratok találhatók.

A 40-es bélyegív részlete:

* A FOLKLORIADA bélyegem elnevezésű Személyes bélyeg lényegében egy szelvényes bélyeg, amely úgy készül, hogy a bianco szelvényre utólagosan kerül rányomtatásra a fotó. Ezáltal mindenki egyedi bélyeggel levelezhet, és megvalósul a terméket bevezető kampány mottója: „Ahány ember, annyi bélyeg!”

Megjelenési időpont: 2004. augusztus 12.

Forrás: Posta

2. ENGLISH - 2004 FOLKLORIADA - STAMP SHEET

Folklorida 2004 stamps sheet.

Date of issue: 12 August 2004