EURÓPAI UNIÓS CSATLAKOZÁS - BLOKK

EURÓPAI UNIÓS CSATLAKOZÁS - BLOKK

1. MAGYAR - EURÓPAI UNIÓS CSATLAKOZÁSI SZERZŐDÉS ALÁÍRÁSA - BLOKK - Bélyeg rendelési kód: 2003 év bélyegei kompletten
2. ENGLISH - THE EU ACCESSION TREATIES WERE SIGNED - BLOCK - Order code of the stamp: 2003 Year stamps complete
3. GERMAN - Der EU-Beitritt Verträge unterzeichnet - BLOCK - Die Bestellnummer Der Marke: 2003 Jahr Briefmarken komplett

1. MAGYAR - EURÓPAI UNIÓS CSATLAKOZÁSI SZERZŐDÉS ALÁÍRÁSA - BLOKK

Hazánk Európai Uniós szerződésének 2003 április 16 -i aláírása alkalmából.

Az európai uniós csatlakozási szerződés aláírása alkalmából a Magyar Posta Rt. által kiadott emlékbélyeget bocsátott forgalomba Kovács László külügyminiszter és Csáki György, a Magyar Posta Rt. elnöke.

Az európai uniós csatlakozási szerződés aláírása elnevezésű alkalmi bélyegblokk első napi bélyegzésére a Külügyminisztériumban került sor. A magyar választók a szombati népszavazáson új fejezetet írtak Magyarország történelmében - mondta köszöntőjében Kovács László. Csáki György úgy fogalmazott, hogy ez a bélyeg egy miniatűr alkotás, amely a világ minden sarkába elviszi az ország jó hírnevét.

A Baticz Barnabás grafikusművész által tervezett blokk bélyegképén -a csatlakozási szerződés aláírásának jelképeként- egy lúdtollat tartó kéz látható. A blokk az aláíró országra, Magyarországra utalva a budai Vár, illetve az aláírás helyszínét, Athént jelképezve az Akropolisz egy részletét is ábrázolja.

A bélyegblokk érdekessége, hogy UV-fényben a Külügyminisztérium EU-csatlakozási logója tűnik rajta elő az eredetiség ellenőrizhetőségére.

A Magyar Posta először bocsátott ki ilyen bélyeget. Az 500 forintos névértékben, 104x70 milliméteres vágási méretben készült blokk 120 ezer sorszámozott példányban kerül forgalomba.

Forrás: Philatelia Hungarica Kft.