Első helyezett a magyar bélyeg

Első helyezett a magyar bélyeg az EUROPA bélyeg közönségszavazáson

A Magyar Posta EUROPA bélyege idén első helyezést ért a PostEurop internetes közönségszavazásán! A második helyezett Törökország, harmadik pedig Horvátország bélyege lett. A szakértőkből álló zsűri döntése értelmében a szakmai díjat Oroszország kapta.

 EUROPA 2012 bélyegkisív

Az eredményt a Párizsi Filatéliai Fórum keretében hozták nyilvánosságra, ahol Szebeny Botond, a PostEurop főtitkára és Markku Penttinen, a PostEurop „Bélyeg és filatélia” csoportjának vezetője adta át a díjakat. A Magyar Posta képviseletében Péterffy Gábor Bélyeg Üzlet igazgató és Ignácz Krisztián Bélyeg kibocsátási és termékmenedzsment osztályvezető fogadták a gratulációkat.

Az PostEurop (Európai Postaüzemeltetők Egyesülete) évente kínál lehetőséget arra, hogy tagjaik közös témában úgynevezett EUROPA bélyeget bocsássanak ki. 2012-ben az EUROPA bélyegek témája a „Látogatás” lett. A Magyar Posta kisíve kétféle bélyegképet tartalmaz, és Rozmann Ágnes grafikusművész tervezte. A főmotívum Magyarország online jele, a „.HU”, melyet – a versenyre benevezett – egyik bélyegképen paprika és a szőlő, a másik bélyegképen pedig a Világörökség részét képező Pannonhalmi Apátság könyvtárának különlegességei töltenek meg tartalommal. A keretrajz bal oldalán az Apátság épülete, jobb oldalán pedig a Balaton látképe tűnik elő. A kisív ofszet eljárással 100.000 példányban készült a Pénzjegynyomdában.

Az 2008, 2009 és 2010 években a „Csillagászat”, a „Levélírás” és a „Gyermekkönyvek” témakörökben kiírt versenyben is a Magyar Posta bélyegei bizonyultak a legszebbnek. 2011-ben a magyar bélyeg a megtisztelő második helyezést érte el. 2013-ban a postai járművek témát dolgozzák fel a kibocsátók.

Köszönjük Mindenkinek, aki szavazatával a Magyar Posta bélyegét segítette!

Forrás: Posta